Käyttövaliot (rodunomaiset lajit)

FI KVA-B Kulteen Duke ”Usko”

s. 27.12.2013
om. Tuija ja Heikki Nevalainen, ohj. Tuija
kasv. Kulteen kennel (Petri Paavola, Reija Lesonen, Anne Paavola)

”Usko on erittäin itsenäinen ja rohkea omia polkujaan kulkeva koira. Jouduin tekemään sen kanssa pentuaikana enemmän työtä kuin aiempien koirieni kanssa, että löysimme yhteisen sävelen. Välillä iski epätoivonkin hetkiä, jolloin kasvattajista ja treenikavereista oli paljon apua. Nykyisin yhteistyömme ja keskinäinen luottamuksemme toimii ja kehittyy koko ajan.

Usko on luotettava ja uskollinen yhden ihminen koira. Se aistii mielialani ja reagoi niihin herkästi. Sillä on vahva työmotivaatio ja parhaimmillaan se on käytännön metsällä, jossa se on sitkeä ja periksiantamaton työkoira.

Usko on minulle erittäin tärkeä koira ja ”kumppani”. Se on antanut minulle paljon hienoja onnistumisen tunteita. Yhdessä tekeminen ja menestyminen antavat minulle paljon iloa, jonka mielelläni myös osoitan Uskolle.”

FI KVA-B Hightest Duck Combine ”Jätkä”


s. 26.8.2012
Om./ohj. Harri Sivén
Kasv. Kennel Hightest, USA

FI KVA-B FI KVA-FT FI KVA-WT WTW-20 Batmoors´ Black Isle Chandler ”Haamu”


s. 3.5.2012
Om./ohj. Maarit Nikkanen
Kasv. Iben Pytlick & Thomas Plamboeck, Denmark

”Haamu on erittäin tasapainoinen, rauhallinen, nopea oppimaan, avoin, kiltti ja ystävällinen muille koirille sekä ihmisille, sosiaalinen ja valkoinen. Valkoisia karvoja löytyy joka paikasta.

Metsästyskoirana Hamppu on vertaansa vailla: se todella haluaa löytää riistaa, se käyttää hienosti vainuaan, pitää pudotusalueen ja metsästää voimakkaasti. Silti se on halukas tekemään myös yhteistyötä. Vahvasta luustostaan huolimatta Haamu on erittäin nopea ja kestävä. Se ei arastele vaikeaakaan maastoa eikä vettä. Haamu on menestyksekäs kisakoira niin WTssä, nome-Bssä kuin lämpimän riistan kokeissakin.”

FI KVA-B FI KVA-WT SE KVA WTW-17 Weljesten Maximus Au ”Masi”

s. 26.4.2012
Om./ohj. Minna Saksi
Kasv. Kennel Weljesten, Susanna ja Ari-Pekka Fontell

”Masi” on ehdottomasti ykkösenä elämäni koira -kategoriassa. Se on äärimäisen helppo koira kaikin puolin sekä kotona että ”maailmalla”. Kotona hyvin huomaamaton, mutta kun lähdetään töihin, on se aina valmis ja tekee kaikkensa onnistuakseen sille annetussa tehtävässä. Masi on rehellinen puurtaja, varsinainen työmyyrä, joka toimii hyvässä yhteistyössä minun kanssani.”

lbn FI KVA-B Namusillan Tähtituli ”Pippa”


s. 17.9.2011
Kasvattaja: Namusillan
Omistaja ja ohjaaja: Marjaana Kousa

FI KVA-B Hardrocks Mint Chocolate ”Minttu”


s. 25.3.2011
Om./ohj. Marika Kuivalainen
Kasv. Kennel Hardrocks, Päivi Hietaharju

FI KVA-B Horseman’s Invincible “Ketku”

s. 12.11.2009
Om./ohj. Petri Kuosmanen
Kasv. Kennel Horseman’s, Andrea Standertskjöld

”Ketku on kohta 8v. labradoriuros, josta tuli Suomen Käyttövalio 4v. vanhana.
Ketku ei koskaan kyllästy noutamiseen tai treenaamiseen.
Parhaimmillaan Ketku on käytännön metsällä, niin ylösajavana, kuin noutavana koirana.
Jos koiralla voi olla hyvä huumorintaju, niin Ketku omaa sellaisen. Ketku on aina iloinen suuri persoona.”

lbu FI KVA-B Hardrocks Weizenbock ” Falco”

s. 24.1.2009
Kasv ja omistaja Päivi Hietaharju

”Elämäni koira, kiltti, työintoinen, miellyttämisenhaluinen uros. Haluaa tehdä minulle ja minun kanssa.”

FI KVA FI KVA-FT Weljesten Geronimo Au ”Kero”

s. 3.7.2008
Om./ohj Petteri Hirvonen
Kasv. Kennel Weljesten, Susanna ja Ari-Pekka Fontell

”Kero oli pentuna helppo kouluttaa. Sen viettitaso oli sopiva, miellyttämisenhalu erittäin korkea ja älykkäänä koirana se oppi nopeasti. Erilaisia virheitä, ongelmia ja takapakkeja ei ensimmäistä noutajaa kouluttaessa voinut välttää, ja useita kertoja mielessä kävi ajatus ”tuleekohan tästä ikinä mitään”. Epätoivon tai pettymyksen hetkellä kasvattajat tai parhaat treenikaverit loivat uskoa jatkoon.
Toki ongelmien edessä vaadittiin myös omaa kekseliäisyyttä ja halua ratkaista asia. Usein piti miettiä miten joku asia saatiin koiralle parhaiten selvitettyä ja mikä olisi paras tapa viedä sitä eteenpäin. Kasvattajan valioitumisen jälkeen lausumat sanat lämmittivät sydäntäni: ”mikään koira ei ole täydellinen, mutta olet osannut viedä Keroa eteenpäin sen vahvuuksia tukien ja heikkouksia paikaten”.
Koiran vahvuuksien lisäksi kyse on myös raa’asta, suunnitelmallisesta ja tinkimättömästä työstä. Emme treeneissä tehneet fiilispohjalta mitä sattuu vaan koko ajan systemaattisesti rakennettiin ja vahvistettiin koiran suorituskykyä. Ja se oli myös hauskaa – en ole kokenut treenaamista epämiellyttävä velvollisuutena vaan mukavana rentouttavana ulkoiluna ja yhteisenä leikkinä koirani kanssa.”

NM-11 NM-16 FI KVA-B Highhut´’s Aquila ”Rixu”

s. 1.5.2008
Om./ohj. Maarit Nikkanen
Kasv. Kennel Highhut’s, Anna Rupponen

”Rixu on ollut helppo koulutettava. Se on älykäs ja tuntuu, että se tietää sen itsekin. Rixu on kohtuullisen kova narttu ja on antanut ohjaajan virheitä hienosti anteeksi.
Rixu tuli käyttövalioksi v. 2011 ja samana vuonna se voitti NOME-B:n Suomen Mestaruuden ja v. 2012 se tuli SM-kisassa toiseksi. Labradorimestariksi se tuli vuonna 2014. Labradorimestaruuden kolmas sija 2015. Kahdeksan vuotiaana Rixu uusi NOME-B:n Suomen Mestaruuden 2016.”

sku FI KVA-B Waverton Dubonnet ”Kevin”

s. 08.03.2003
Omistaja Riitta Jeramo
Kasvattaja Brenda & David Hutchison, Kennel Waverton, UK

”Kevin oli luonteeltaan ja taipumuksiltaan aivan ihanteellinen koira. Kaikki tekeminen oli pennusta alkaen helppoa, ja oppiminen nopeaa. Koska se oli erittäin kontaktihaluinen, annoin sen nuorena tehdä treeneissä paljon itsenäistä hakua. Haku olikin siitä hauskaa, ja käsky ”etsi” tarkoitti sille samaa kuin vapaa. Koearvostelussa lukee eräänkin kerran ”erinomainen hakukoira”. Se oli silti yhteistyöhalunsa ansiosta myös helposti ohjattavissa.
Kevin oli kaikille ystävällinen koira, joka oli aina valmis ja innokas niin treeneihin ja kokeisiin kuin metsälle ja jahteihin.
Ensimmäisenä vuonna se suoritti taipumuskokeen ja sai kaksi ALO1-tulosta. Mutta sitten harmiksemme oli edessä kahden vuoden sairasloma. Polven ristisiteet jouduttiin leikkaamaan.
Mutta yllätykseksemme Kevin toipui hyvin leikkauksista, ja pääsimme jatkamaan yhteisiä harrastuksiamme. Niinpä selvitimme avoimen ja voittajaluokan saavuttaen Suomen Käyttövalion arvon.
Parhaat muistot on metsältä ja edustusjahdeista. Kevin oli aivan uskomaton yhdistelmä rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä passissa, ja vauhdikkuutta ja innokkuutta noudoissa.”

%d bloggaajaa tykkää tästä: