Muotovaliot

C.I.B  C.I.E  FI MVA  SE MVA(n)  LT MVA  LTV-19  Hillitön Näppärä Noutaja ”Raiku”

s. 29.01.2017
Om/ohj Johanna HildénKasv. Kennel Hillitön Carita Kalla-Bimberg

Raiku on herkkä, epävarma, iloinen ja energinen nuori neiti, jolta ei into lopu kesken, päätät sitten tehdä mitä vaan. Rakastaa pyörähtelyjä näyttelykehissä sekä rodunomaiset lajit ovat lähellä sydäntä. Helposti koulutettavissa, palkkautuu sosiaalisesti, tekee töitä ohjaajalleen.
Halua oppia on suuri, haasta vaan lisää, ”kyllä mie opin”- ajatuksella. Työskennellessään hiljainen ja toiminnanhaluinen. Pitää hyvin itsensä kasassa, juoksuja tehdessään on jäätävä hätähousu ja ajatus jää jalkojen alle, omaa ison miellyttämisenhalun. Kotona rauhoittuu helposti, on kuitenkin ensimmäisenä paikalla, kun jotain tapahtuu. Tällä hetkellä näyttää että NOME on lähempänä sydäntä kuin MEJÄ. Toiveissa että syttyisi myös siihen.
Meidät hyväksyttiin 6.12.2020 Novascotiannoutajat Ry:n Nome-noviisit ryhmään 2021.

Terveisin Johanna Hildén

FI MVA EE JMVA TK1 Clearing Pond’s Key To Happiness ”Muru”

s. 16.1.2015
Om. Ylhäinen Sanna & Rovanperä-Jatkola Marina, ohj. Sanna Ylhäinen
Kasvattaja: Clearing Ponds, Aholammi Riikka

”Keskittymiskykyinen, oppiva ja vauhdikas harrastuskoira sekä lempeä, rauhallinen sohvanvaltaaja samassa paketissa. Murun kanssa harrastamme tokoa ja käymme näyttelyissä. Taipumuskokeen Muru suoritti hyväksytysti Vehmaalla 3.9.2017 ja tuli samalla Suomen muotovalioksi 2,5 vuoden iässä.”

FI MVA EE MVA BH TK1 TK2 RTK1 RTK2 RTK3 Pyymäen Oman Onnen Mies ”Mocca”

s. 28.2.2011
Om. Janina Alankoja-Kanervala
Kasv. Kennel Pyymäen, Kati Kallio

”Mocca on ensimmäinen oma koirani sitten lapsuuskodin ja Moccan kanssa on tullut kokeiltua ja tehtyä lähes kaikkea. Moccan myötä innostus eri lajeihin ja koiramaailmaan on saanut tuulta alleen. Koira, joka on innokkaasti mukana lähes lajissa kuin lajissa. Mocca on monipuolinen flatti, ja mukana siellä, missä mennään.”

nsu C.I.B C.I.E FI MVA SE(N) MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA RU MVA BY MVA RKFV TLNW-16 BYV-16 Hedera’s Love Supreme ”Pyry”

17.01.2011 – 15.03.2017
Om. Susanne Haaman-Tolonen
Kasv. Minna Ahlström

”Iloinen. itsenäinen, kiltti ja itsevarma koira, joka tuli toimeen kaikkien koirien ja ihmisten kanssa.”

knu FI MVA Häämörin Yhteisyritys ”Ykä”

s. 28.2.2010
om. Niina Kreivilä ja Juha Lähteenmäki, Turku
kasv. Pirkko Visasalo, Nousiainen

”Yrjö tai kotoisasti Ykä vaan, on koton niin helppo, kuin vaan koira olla voi. Kuin luotu mm. kaverikoira toimintaan. Metsässä toimii rauhallisella tyylillä, tarpeen tulle löytyy kyllä kutos vaihdekin ja luonnetta, esim. haavakko hanhet tulee talteen. NOME-B kokeesta tulos VOI2. Muotovalio titteli saavutettiin suhteellisen helposti. Muiden tulosten puuttuminen johtuu vain omistajien laiskuudesta.”

sku FI MVA Gilliam’s Gold Suomi Poika ”Alex”

s. 24.05.2009
omistaja Riitta Jeramo
kasvattaja Karin Friberg, Kennel Gilliam’s Gold, Ruotsi

”Alexista tuli melko vähillä näyttelykäynneillä muotovalio. Se on pienehkö uros, mutta hyvin tasapainoinen ja terverakenteinen. Alex ei itse kylläkään viihtynyt näyttelyissä. Meidän kiinnostuskohteet Alexin kanssa on ihan muualla. Koetuloksena Alexilla on NOME B AVO1. Se on kuitenkin aina ollut enemmän Metsästyskoira, kuin koekoira. Olemme jättäneet kokeet ja näyttelytkin taakse, ja viimeiset pari vuotta olemme käyneet vain metsällä ja sorsa- ja fasaanijahdeissa. Alex on todella rauhallinen ja äänetön. Se on sitkeä puurtaja, ja jälkihaku onkin sen parasta osaamista. Tämän kaverin kanssa voisin käydä vaikka joka päivä suurissa jahdeissa 😊

knu FI MVA FI VPVA TK1 TK2 Majik Nulli Secundus ”Eetu”


s. 5.3.2008 – 31.8.2017 ❤
Om. ja ohj. Nina Haanpää, Salo
Kasv. Riitta Liisa ja Kari Lehtonen, Porvoo

”Eetu oli ensimmäinen koirani, elämäni koira joka opetti minulle paljon. Kokeiltiin montaa eri lajia mutta vesipelastuksesta tuli Eetun suosikki. Eetu oli monipuolinen noutaja ja aina pelkkää hymyä. Kultainen sydän täynnä miellyttämishalua ja sopivasti viettiä. Eetu oli yhden ihmisen koira, mutta silti rakasti kaikkia.”

nsu FI MVA FI TVA FI JVA TK1 TK2 TK3 BH Siipiveikon Rasmusrepohäntä ”Rasmus”

11.10.2006-7.12.2016
om. ja ohj. Päivikki Kiuru, Säkylä
kasv. Anna ja Ville Rantala, Valkeakoski

”Rasmus oli upea, monipuolinen tolleri, jolla oli erinomainen riistavietti, hakuinto ja hermorakenne. Sen kanssa oli mukava harrastaa eri lajeja, mutta omimmillaan se oli NOMEssa ja käytännön metsällä. Rasmus sai myös NOME-B VOI3-tuloksen ja NOWT VOI2-tuloksen.”

sku FI MVA Gracehunters Bodyguard ”Börje”

s. 01.06.1999
omistaja Riitta Jeramo
kasvattaja Carina Tolf, Kennel Gracehuntes, Ruotsi

”Kun koiraani Remua käytettiin Ruotsissa jalostukseen, päätin tuoda sieltä pennun itselleni. Oletin, että saisin samanlaisen rauhallisen ja miellyttämishaluisen koiran kuin isänsä, mutta poikansa oli aivan päinvastainen.
Börje oli kaunis poika, jolle muotovalion arvo oli helppo nakki. Neljä näyttelyä ja valioksi. Kaikki muu olikin jokseenkin haastavaa. Ensinnäkään se ei ollut tuoja vaan viejä. Meni todella kauan, että sain sen tuomaan minulle käteen dummyt ja riistat. Sillä oli aivan älytön riistavietti. Se metsästi koko ajan, ja ihan vaan omaksi ilokseen. Se juoksi jäniksiä kiinni, toi monta supikoiraa jne. Mutta esimerkiksi merellä se oli lyömätön. Se taisteli kovassa aallokossa, kun muut jo luovuttivat. Kanalinnustus oli sille juhlaa. Koekoiraa siitä ei kyllä saanut tekemälläkään. Viiden ALO2-tuloksen jälkeen luovutin. Börje eli yli 13 vuotiaaksi, ja oli vielä viimeisenä syksynäänkin kanalinnustuksessa mukana.”

FI MVA Goldencoat Honey’n Ice ”Namu”

s. 9.4.1997

kasvattaja Tiina Ståhlberg, Turku
om & ohj. Tuuli Söderlund (os. Nurminen), Marttila

”Hyvä metsästyskoira ja erinomainen perhekoira. Tuloksina myös 2 x NOME-b ALO1.”

FI MVA Goldengoat Enough Ice ”Nougat”

s. 25.1.1995
Kasvattaja: Tiina Ståhlberg, Turku
Om & ohj. Tuuli Söderlund (os. Nurminen), Marttila

”Jääräpäinen, kovaluonteinen narttu, joka oli erittäin hyvä harrastuskoira. Meriittilistalla Golden mestaruuden ALO-luokan voitto – 97, AVO-luokan voitto – 00 AVO1 tuloksella ja V-S Piirinmestaruuden AVO-luokan voitto – 01.”

sku FI MVA Snöbådans Charmer ”Remu”

s. 01.02.1994
omistaja Riitta Jeramo
kasvattaja Kari Brunström, Kennel Snöbådans

”Remu oli meidän ensimmäinen flatti. Se oli kiltti ja helppo koira, jonka kanssa harrastaminen oli aina kivaa. Se oli erittäin kontaktinhaluinen. Joskus tuli sellainen olo, että se olisi ollut musta kultainennoutaja. Kokeissa kävimme ahkerasti. Etenimme voittajaluokkaan asti, ja saimme peräti 5 x VOI2. Vaikka olimme jo kultaistenkin kanssa olleet metsällä, oli Remu meidän ensimmäinen varsinainen metsästyskoira. Remulla oli Ruotsissa neljä pentuetta. Terveitä ja toimivia sekä erittäin pitkäikäisiä, mikä flateissä on harvinaista. Monet elivät 11-14-vuotiaiksi, kuten kaikki Suomeen tuodutkin Remun pennut.”

knu C.I.B FIN MVA EE MVA Majik Sundance Kid ”Santtu”

s. 20.10.1984
omistaja Riitta Jeramo
kasvattaja Riitta-Liisa Lehtonen, kennel Majik

”Santtu oli ensimmäinen noutajani. Se opetti minua paljon. Jostain kumman syystä eksyin heti 5 kk pennun kanssa noutotreeneihin. Varikset olivat sen verran haastavia Santulle, että ehkä siitä lähti tämä elinikäinen kiinnostukseni NOMEen ja metsästykseen. Sitkeys palkittiin, ja tuloksena NOU1. Näyttelyissä Santtu viihtyi, se oli kuin omistaisi koko kehän. Muistan, kun ruotsalainen tuomari totesi, että tämä koira ei tarvitsisi esittäjää kehään, se tietää tasan tarkkaan, mitä sen pitää tehdä. Tallinnan isossa kehässä, kun koirat kuulutettiin sisään, otti se vastaan kaikkien muidenkin aplodit itsestäänselvyytenä itselleen. Se ryhdistäytyi seisomaan kauniisti ja häntä heilui vimmatusti. Santun väri oli hyvin tumma (ei todellisuudessa aivan noin tumma kuin vanhassa kuvassa). Pitkään kaikki ihailivat väriä, mutta joskus 80-90 luvun vaihteessa, oli jo paljon hyvin vaaleita koiria kehässä. Silloin saattoi joku tuomari pitää sitä jopa epätyypillisenä värinä kultaiselle. Näyttelykehässä se ei ollut näkevinäänkään muita koiria, mutta kehän ulkopuolella se kyllä kertoi muille uroksille, kuka on paikan kingi. Se oli kyllä varsinainen show dog.”

C.I.B C.I.E FI MVA SE MVA(n) EE MVA LT MVA LT W-17 Dragonflame’s For Your Eyes Only ”Tara”

Omistaja Milja Niinihuhta

”Tara on lempeäluontoinen ja leikkisä 6.5vuotias narttu. Aina valmiina touhuamaan laumansa kanssa. Avoin ja ystävällinen kaikille. Lempiharrastus uiminen.”

C.I.B FI & EE MVA Adventurer’s U-reckon ”Lalli”

Om: Ilkka Jormanainen
Kasv. Adventurer`s, Jaana Railamaa & Juhani Heikniemi, Nousiainen

”Lupsakka ansaittuja eläkepäiviään viettävä arvokas vanha herra, lenkkeilee, touhuaa muun lauman kanssa ja nauttii kiireettömästä elämästä maaseudun rauhassa.”

C.I.B, C.I.E, FI MVA, Eestin ja Liettuan valio, GREZAGORD`S TULISUUDELMA

”Ukon metsästystollo! 🙂 Ja toki omistajankin ❤

%d bloggaajaa tykkää tästä: